De engel van november: AdnachiëlTarotlegging - zon in november


November. De dagen worden korter en korter. De bomen hebben hun blad nu echt verloren en de aarde heeft zich toegesloten voor bijna een half jaar. Het is nat en het is koud. Dit weer maakt somber. Bij deze maand hoort dan ook van oudsher een engel die de zon bij zich heeft. Hij geeft de zon aan hen die troosteloos zijn en de moed verloren hebben. Zijn naam is Adnachiël. Van zijn licht en warmte maken we gebruik bij deze tarotlegging. Volgens bronnen uit de Renaissance is hij aanvoerder van het laagste engelenkoor en wil hij graag helpen.

Doe deze tarotlegging wanneer je je troosteloos voelt of een sprankje zon nodig hebt. Je begint de legging met het visualiseren van Adnachiël. Zie hem in stralend gele gewaden met een vleug bewegend oranje en rood. Zijn vleugels zijn fris en citroengeel.

Stel je voordat je de kaarten trekt voor dat je licht en warmte ontvangt van de engel Adnachiël. Duid de kaarten positief.

Kaart 1: het licht dat ik ontvang

Kaart 2: de warmte die ik ontvang.

Kaart 3: mijn levenskracht (voortvloeiend uit kaart 1 en 2)

Leg de kaarten voor je neer in de vorm van een driehoek, waarvan kaart 3 de bovenste punt is. Je levenskracht, kaart 3, komt voort uit het licht (kaart 1) en de warmte (kaart 2) die je ontvangt, de basis van de driehoek.
 

Legpatroon
    3   

1        2

 
Bekijk de kaarten rustig. Weet je omringd door de warmte van Adnachiël die je bijstaat in het lezen van de kaarten. Laat je dan inspireren door de hoop en het licht in de kaarten die je trekt.
 
Sombere buien kunnen weerspiegeld worden in de kaarten die je trekt. Stel, je trekt Tien van de Zwaarden uit het spel van Rider–Waite Tarot. Op die kaart ligt een man op het strand, doorstoken met zwaarden. Richt je bij zulke problematische kaarten op het hoopgevende. Kijk bijvoorbeeld met de man mee naar waar hij kijkt. Hij ziet de zon opkomen aan de horizon. Laat je vervolgens door de zon verwarmen en verlichten. Op sommige kaarten lijkt alle hoop verloren en is er geen hoop te zien. De gebonden vrouw bijvoorbeeld die op Acht van de Zwaarden afgebeeld is, ziet geen enkel licht met de blinddoek voor haar ogen. Ga dan met je verbeelding aan de slag. Stel je voor dat de touwen waarmee de vrouw gebonden is, afvallen en dat zij haar blinddoek losknoopt. Kan je je dat niet voorstellen of kunnen de touwen waarmee jij in jouw leven mee vastgebonden bent niet los, stel je dan voor dat de vrouw, achter de blinddoek in haar binnenwereld de zon ziet schijnen. Zij is dan gevangen, toch levend en vrij. Zoek dus -desnoods met je verbeelding- op elke kaart die je trekt naar de levenskracht die de figuur op de kaart en jij in je leven, nodig hebt. Adnachiël zal je bijstaan.
 
Wanneer je je getrokken kaarten bekeken hebt en voldoende licht, leven en warmte ontvangen hebt om bemoedigd verder te gaan, dank dan Adnachiël voor zijn hulp en vraag hem de zon te brengen aan anderen die hem nodig hebben deze dag.

  

©Tekst: Berthe van Soest
Literatuur: Cassandra Eason, A complete Guide to Night Magic, Piathus, 2002.

Naar engelen van de maanden
Naar tarotleggingen 
Naar homepage