Engel van juni: MuriëlHet vliegende tapijt - tarotlegging met visualisatie

Iedere maand heeft een eigen engel. De engel van juni is Muriël. Deze engel helpt zieke en gespannen mensen. Hij helpt ook mensen die toevallig in zijn buurt zijn en zijn hulp nodig hebben. De gewaden van Muriël ruisen als boomtoppen in de zomerwind en ze zijn emerald groen, de kleur van de weiden en de bossen in de maand juni. In die maand kun je hem zien bij het ondergaan van zon. Het groen van zijn gewaden schemert in het oranje en rode licht van de late, ondergaande zon.

Muriël heeft iets magisch. Hij heeft een vliegend tapijt. Het is er zo één als in de Efteling, maar dan een echte. Het is rood en paars, voelt stevig maar toch zacht aan. Muriël neemt het overal mee naar toe, opgerold onder zijn arm. Op zijn tapijt kan Muriël ieder mens die zijn hulp nodig heeft brengen waar hij maar heen wil; Hij brengt ze naar een plaats waar rust en schoonheid te vinden is, of waar een avontuur te beleven valt. Hij kan ook jou naar zo’n plaats brengen. Waar zou jij heen willen gaan? Waar is het prettig voor jou, waar vind een gevoel van genezing en vrede? De tarot kan je helpen een bestemming te vinden.

Reizen met de engel Muriël

1. Stem je op af op de engel Muriël. Stel je zijn groene gewaden voor, zijn zachte gezicht en zijn fluwelen vleugels. Het rode en paarse tapijt draagt hij opgerold onder zijn arm.

2. Pak je kaarten en schud ze met de intentie dat je ergens heen wil gaan waar het goed toeven is voor jou.

3. Pak een kaart uit je spel en draai hem om. Dit is kaart 1. Het is je bestemming. Is het een kaart die je prettig vindt, dan laat je hem liggen. Als je de kaart niet prettig vindt, sta er dan even stil bij waarom je die kaart getrokken zou kunnen hebben en trek vervolgens een andere kaart. Ga daar mee door tot je een kaart getrokken hebt met een bestemming die je fijn vindt. Steek de kaarten die je niet gekozen hebt, terug in het spel.

4. Schud nogmaals de kaarten, nu met de vraag waar je overheen zal vliegen op weg naar je bestemming. Trek vervolgens twee kaarten uit je spel. Dit zijn de situaties waar je overheen vliegt. Het zijn kaart 2 en 3. Wanneer je kaarten getrokken hebt die moeilijk voor je zijn, maak je daar dan niet druk over, je vliegt er alleen maar overheen.

5. Bekijk de kaarten die je getrokken hebt zorgvuldig. Eerst kijk je naar de kaart van je plaats van bestemming, kaart 1, en dan kijk je naar de kaarten van de situaties waar je overheen zult vliegen, kaart 2 en 3.

6. Sluit vervolgens je ogen, ontspan je en vraag Muriël om je te brengen naar de plaats waar je heen wil gaan, dat is de eerste kaart die je getrokken hebt. Muriël rolt het kleed uit en nodigt je uit erop te gaan zitten. Voel hoe het is om op het tapijt te zitten, hoe je omhoog getild wordt, gedragen door het tapijt en hoe je langzaam op weg gaat. Statig glijd je vooruit. Onder je zie je de situaties van kaart 2 en 3 aan je voorbij gaan. Ga bij jezelf na hoe je die situaties ervaart, nu je er overheen vliegt. Dan komt de plaats in zicht waar het goed toeven is voor jou. Muriël laat het tapijt dalen en zet je neer. Kijk om je heen en geniet ervan. Ga zitten en neem de geuren in je op die er zijn. Praat met de figuren die zich er ophouden als je daartoe de behoefte voelt, misschien hebben ze een raad voor je, of ga er op weg om een avontuur te beleven. Als je voldoende genoten hebt van de plaats waar je bent, vraag dan aan Muriël je naar huis te brengen. Weer ga je zitten op zijn tapijt, word je omhoog getild. Eerst vlieg je over de situatie heen van kaart 2 en dan van kaart 1. Zijn de situaties van de deze kaarten dezelfde gebleven, of zijn ze misschien veranderd? Als je aangekomen bent op de plek waar je vandaan gekomen bent, bedank je Muriël voor zijn hulp en neem je afscheid van hem. Kom dan terug in het heden.

7. Ga tot slot na of de reis je een gevoel van genezing of vrede gegeven heeft. Kijk eventueel ook wat je ervan geleerd hebt over jezelf. Overdenk wat je ervan kunt toepassen in je leven overdag. Weet dat je Muriël altijd kunt roepen als je hem nodig hebt.

©Tekst: Berthe van Soest. 
Illustratie: Riding a Flying Carpet. Door Viktor Vasnetsov Mikhailovich (1848-1926)
Literatuur: Silver Raven Wolf. Angels; Companions in Magick, Llewellyn Publications, 2001.
   

Naar engelen van de maanden
Naar tarotleggingen 
Naar homepage